Зустріч Молоді

ПІДІЙДІТЬ, НЕ БІЙТЕСЯ!” – XIV Салетинська Зустріч Молоді в Україні

Щоденні Євхаристії збагачені співом, цікаві конференції, паломництво, майстер-клас, зустрічі в малих групах, Хресна Дорога по вулицях, Адорація і Таїнство сповіді а також велика доза радості та забави дозволили молоді, яка вже 14-тий раз приїхала з різних куточків України до «українського Ла Салет» в Лановичах, підійти ближче, як Максимін і Меланія, до Марії та Її Сина Ісуса. Розпочалося в понеділок, 23 липня від зустрічі з нововисвяченими: о. Михайлом Трачом MS та о. Іваном Строгушом MS з Ланович, котрі ще декілька років назад самі були учасниками Зустрічей а тепер вділили нам приміційне благословення. Через вівторок та середу провела нас спільнота Школи Християнського Життя та Євангелізації пресвятоїДіви Марії з Назарета, котра прибула з Красилова в Кам’янець-Подільської Дієцезії, проголошуючи конференції та запрошуючи до зустрічей в групах, майстер-класів та інтеграційних танців та ігр. Беручи участь в Зустрічі діакон та три семінаристи нашої Духовної Семінарії в Кракові розповідали на салетинській кальварії історію Об’явлення в Ла Салет і Послання Прекрасної Пані.

Спеціальним гостем Зустрічі був Отець Архієпископ Мєчислав Мокшицький, львівській митрополит, котрий очолив Євхаристію та звернувся до молоді зі спеціальним словом. В нашій щоденності не вагаймося просити про віру, щоб Бог дав нам розуміння Божого слова, Євангелія, додав відваги, щоб ми були добрими в наших діях, правдомовними і чесними – мовив колишній секретар св. Йоана Павла ІІ та папи Бенедикта XVI – Ми потребуємо відваги, бо віру можна втратити, можна її занедбати. І то втратити дуже швидко і дуже легко. Досить лише почати занедбувати молитву, спілкування з Богом. Достатньо дозволити, щоб у нашому серці оселилася слабкість і прагнення поставити себе на місце Бога і служити собі. Не соромся того, що потребуєш молитви. Проси сьогодні тут, в цьому санктуарії, де Марія питала дітей з Ля Салет, чи вмієте молитися.

Багато радості внесла в нашу Зустріч спільнота Згромадження Сестер св. Йосифа де Сан-Марк, катра під час концерту запросила нас до прославлення Бога співом і танцем. До речі, танця, музики та співу не забракло на Зустрічі, а музичний майстер-клас а також танцювальний та брек-денс (цей останній провів діакон Павел) принесли несподівано добрі плоди. Вартує згадати і кулінарний майстер-клас семінариста Івана, після якого всі з’їли вкусний яблучний пиріг (шарлотку).

Особливим днем був четвер, 26 липня. Вранці ми вийшли пішки в паломництво до Санктуарії св. Анни в с. Сусідовичі, де разом з Владикою Мєчиславом Мокшицьким, з господарями – Отцями Кармелітами та зібраними парафіянами і паломниками ми вшановали Бабу Господа Ісуса. Добрими «духами» не тільки паломництва, але також цілої Зустрічі, були присутні з нами весь час сестра Галина, францисканка Родини Марії та сестра Іва з Бразилії зі Згромадження Сестер св. Дороти.

Розісланням під час ранкової Євхаристії в п’ятницю, 27 липня закінчилася наша Зустріч. Учасниками була молодь з наших салетинських парафії (Кривий Ріг, Браїлів, Буськ і Лановичі) а також молодь із Самбора, Яворова, Пнікута, Турки, Воютич, Надиб і Максимович. До зустрічі за рік.

о. Роберт Глодовський MS