Новий рік в Татрах

28 грудня 2010 p., в 6:00 год., група молоді з парафії св. Станіслава зібралася на вокзалі в смт. Красне щоб вирушити в поїздку на зимовий відпочинок до Польщі. Перший етап – електричка до Львова. Зі Львова ми поїхали маршруткою до Шегині на кордон українсько-польський. Пішки переступили кордон і в Перемишлі сіли на автобус до гірського курорту Закопане.

Nowy rok w tartach01 (23)

Після 11-годинної поїздки доїхали на місце, де двері відкрив перед нами гостинний дім реколекційний отців Вербістів по вул. Струга, 5. Закопане привітало нас прекрасною погодою – справжня зима – 10 градусів морозу, сніг і соньце. І почалося. Ковзани, лижі, мандрівки по казкових долинах Татр, аквапарк … Не забракло також чогось для духа. Щодення спільна молитва, Служба Божа в різних цікавих місцях (в тому числі також в санктуарії Матері Божої Фатімської на Кшептувках) – це наблизило нас до Бога. Незвичайним пережиттям була нічна мандрівка гірським шляхом до пустельні св. Брата Альберта, щоб привітати Новий 2011 Рік на Євхаристії о 24:00 год. а після неї на співі колядок з братами Альбертинцями.

Nowy rok w tartach01 (31)

Нелегко було залишити прекрасне Закопане, але перед поверненням до Буська ми ще провели чудовий день в Кракові, де гостинно прийняли нас отці Салетини у своєї семінарії, де зустріли ми наших українсбких семінаристів – Назара і Михайла.