Святе Пасхальне Тридення

Цього року зима продовжилась і все виглядає так, якби це не був час Великого Тижня та Великодніх Свят а Різдва. Однак ялинок не прикрашаємо, хоча хтось запропонував, що можна прикрасити ялинки писанками.
_DSC1083Святкування Святого Пасхального Тридення розпочала урочиста Свята Меса Господньої Вечері. Це день встановлення Святих Таїнств: Євхаристії та Священства. Це святковий день для всіх священиків. Наших отців – Роберта і Григорія на початку Служби зі святом привітали парафіяни (також ці наймолодші). Після завершення Служби розпочалася адорація Пресвятих Дарів у спеціально приготованого вівтаря (на пам’ять молитви Ісуса в Гетсиманському Саду та Його увязнення).
IMG_2741У Велику П’ятницю цілий день продовжувалася Адорація а о 17:15 розпочалася Хресна Дорога та після неї Літургія Страждань Господніх і Вшанування Хреста. Цього дня в католицьких храмах не правиться Євхаристія. На закінчення літургії Пресвяті Дари перенесено до Божого Гробу, котрий приготувала наша молодь з о. Григорієм.
_DSC1105Велика Субота то цілоденна молитва при Божому Гробі. В цей день посвячується страви на великодній стіл. Після заходу сонця, о 20:00 год. посвяченням вогню та Пасхальної Свічки розпочалася Літургія Пасхальної Вігілії, під час якої згадується історія спасіння та таємниця Святого Хрещення. Під час цієї літургії співаємо вже радісне АЛІЛУЯ, сповіщаючи що Ісус Христос в цю ніч воістину Воскрес.
Як щорік дні Пасхального Тридення допомагали нам пережити семінаристи Салетинської Семінарії з Кракова (Польща). Цього року це було двох наших земляків із Самбірщини (з парафії Лановичі): кл. Михайло Трач MS та кл. Іван Строгуш MS.

Invalid Displayed Gallery