У Неділею Доброго Пастиря

Улюблені Богом!

 У IV Великодню неділю, яку називають Неділею Доброго Пастиря, ми єднаємося з усією Церквою в молитві про покликання до різних видів служіння Церкві, зокрема священства і богопосвяченого життя.

Хочемо пригадати також, що Конференція римсько-католицьких єпископів  України цього року закликає до особливої молитви про нові покликання до священства та чернечого життя, а також про святість для священиків та богопосвячених осіб.

Цього 2020  року ми святкуємо 57-й Світовий День молитви про покликання, який припадає на 3 травня. А з 3 по 9 травня традиційно триватиме «Тиждень молитов про покликання». Як в своїм проповідях зазначає Папа Франциск це час коли ми «дякуймо Богові за те, що не припиняє пробуджувати в історії Церкви любов до Ісуса Христа, на прославу Його величі й на служіння ближнім. Просімо в Господа, щоб посилав багатьох робітників трудитися на Його ниві та помножував покликання до священства, богопосвяченого життя та християнського подружжя». 

Щиро запрошуємо і заохочуємо до молитви спільної молитви, щоб молоді люди могли почути, розпізнати в собі Господнє покликання та мали відвагу відповісти на Божий поклик.

            Ми підготували матеріали, які пропонуємо використати під час цього тижня молитов про нові покликання до священицького та богопосвяченного життя:

–       Подаємо Послання Святого Отця Франциска з нагоди 57-го Світового дня молитви про покликання (3 травня 2020 року)

–         Комісія у справах душпастирства молоді РКЦ України запрошує взяти участь у молитовній ініціативі «Зустріч з Ісусом, Добрим Пастирем», яка буде транслюватися на EWTN та Радіо Марія з храму св. Олександр в Києві, 2 травня 2020 року з 21:00 до 23:00. Запрошуємо до спільної молитви! Просимо про поширення серед молоді, друзів та знайомих!

–        Пропонуємо Гімн на рік молитви про покликання, який написали студентки літургійної спеціалізації Інституту Богословських наук, що знаходиться у м. Городок Хмельницької обл.: слова Олени Ткачук і музика Катерини Перекліти. Висилаємо Вам слова і ноти розписанні для хору, соло, струнних інструментів, флейти, а також   провізоричний запис, не для загалу та не для публікації, просто, щоб мати уявлення, як звучить. Працюємо зараз над аранжиронням гімну.

Прагнемо, щоб цей гімн товаришував на Дієцезіальних днях молоді в наших дієцезіях, паломництвах, реколекціях, днях зосередження і у всьому, що будемо робити для більшої слави Бога та в намірах про нові покликання до священицького і богопосвяченого життя.

–         Для дітей та молоді! з 3 травня по 13 червня організовуємо Всеукраїнський конкурс малюнка віком від 6 до 16 років на тему: «Отець і сестра – скарб нашої парафії», присвячений тому, щоб показати діяльність отців і сестер очима дітей. Нагородження переможців, отримання призів і пам’ятних подарунків відбудеться 29 червня, в урочистість Петра і Павла. Виставка всіх робіт 18 липня до Дня Всеукраїнського паломництва до Матері Божої Бердичівської.

Конкурс відбудеться у трьох вікових категоріях:  від 6 до 8 років, від 9 до 12 років, від 13 до 16 років. Вимоги до робіт (малюнків) учасників конкурсу: відповідність роботи темі конкурсу; естетичне оформлення конкурсної роботи; техніка виконання – довільна; розмір роботи: формат – А4 або А3. Організатором конкурсу передбачені І, ІІ, ІІІ призові місця в трьох вікових категоріях та заохочувальні призи для дітей, що взяли участь у конкурсі.

Просимо про поширення конкурсу серед дітей та молоді Ваших дієцезій та парафій.

–         Подаємо перелік фільмів, котрі можна подивитися та сподіваємося, що допоможуть задуматися над власним покликанням. Радимо запропонувати подивитися та послухати молоді, те що робить КМЦ «Мрія Бога» і Credo «рік покликанння», де живі свідчення промовляють просто до серця.

–         Пропонуємо новенну для всіх бажаючих парафіян, яку можна розпочати вже в неділю Доброго Пастиря. Називається «5 хвилин молитви про покликання». Полягає на тому, щоб протягом дев’яти днів молитися Коронку про прийняття Божої волі чи будь-яку іншу молитву в намірі про нові покликання.

–         Пропонуємо провести катехезу про покликання достосовуючи до ваших вікових категорій. А також матеріал на зустріч з міністрантами.

–         Пропонуємо різні методики Ділення Словом Божим, які можна застосувати в тижні молитви про покликання з різними віковими групами, щоб Слово Боже розпалювало наші серці для кращого служіння Богу та людям.

–         Подаємо інформацію, тобто статистичні дані, про нові покликання до священства і чернечого життя в Україні, які відбулися за два останні роки (2018-2019).

В цей непростий для всіх нас час розуміємо, що не вдасться використати всі ініціативи та реалізувати всі матеріали. Але надіємося, що стануть вони допомогою у майбутньому. Найважливіше, щоб нас єднала молитва, Божа любов,  прагнення робити добро та нести надію.

Нехай в цьому нам допоможе Воскреслий Христос та наповнить наші серця палкою любов’ю, правдивою радістю та глибоким миром.

Комісія у справах душпастирства молоді РКЦ в Україні