УРОЧИСТІСТЬ СВЯТОГО АНТОНІЯ ПАДУАНСЬКОГО

УРОЧИСТІСТЬ СВЯТОГО АНТОНІЯ ПАДУАНСЬКОГО,

ГОЛОВНОГО ПОКРОВИТЕЛЯ НАШОЇ ОЛЕСЬКОЇ ПАРАФІЇ

13 червня, біля закритого храму Святого Антонія Падуанського в Олеську,  відбувся відпуст.

Святого Антонія вшановують як доброго помічника і заступника перед Богом, котрий допомагає «у пошуку загублених речей, охороні від злодіїв, опіці над подорожуючими, полегшенні терпінь страждаючим, убогим та заклопотаним».

О 18.00 год. була відслужена Святкова Меса та після неї вшанування Пресвятої Євхаристії з молебнем до св. Антонія. Урочисту Св. Месу, очолив о. Станіслав Майкжак з с. Лопатина, який також виголосив проповідь.

У проповіді, о. Станіслав пригадав слова св. Антонія: „Нехай про любов говорять не лише наші уста, але наші вчинки, наше щоденне життя”. Фрагмент проповіді: „Сьогодні по цілому світі знають хто це такий св. Антоній… котрого сміливо можна назвати народним Святим або Святим інтернаціональним. Запитаймо самих себе, ким є св. Антоній для мене особисто? Що він сьогодні може нам сказати? Повернись людино до Бога, відкрий наново Боже слово, почни жити Євангелієм! Так, відкрити наново Євангеліє!”

В Храмовому святі взяло участь багато дітей, молоді, парафіян, та прихильників святого Антонія з Олеська та околиць. Серед присутніх було чимало православних та греко-католиків, усього близько 300 осіб. Кожен присутній мав нагоду скласти свої молитви, прохання чи подяки за отримані благодаті Господу, через заступництво святого Антонія, та за його посередництвом випросити у Бога нові, потрібні ласки.

Після урочистої Служби Божої відбувся обряд освячення лілей, та благословення дітей на честь св. Антонія.