Урочистість Першого Святого Причастя

У неділю 4 червня 2017р. в парафії св. Станіслава у Буську відбулась урочистість Першого Святого Причастя.

 

Напередодні, в суботу, шестеро молодих парафіян: Федірко Андрій, Кісера Віталій, Паламар Альвіна, Жеріцька Валерія, Міхальченко Яна і Тимчина Давид, вперше у своєму житті приступило до Таїнства Сповіді, яке уділив їм отець Каміль Пенкальскі MS. А в неділю, під час святої Меси, діти урочисто приступили до таїнства Євхаристії.

Діти нашої парафії протягом року вчили молитви та пізнавали основні правди християнської віри, готуючись таким чином до таїнств Сповіді та Євхаристії.

 Це був довгоочікуваний час не тільки для дітей, але і їх батьків, та усіх парафіян. Це був день переповнений емоціями та почуттями – час великої благодаті та радості.

Діти приготували Літургію Слова, приносили жертовні дари до вівтаря та співали пісні.

Під час проповіді кс. Каміль Пенькальський MS, звернув увагу на присутність Ісуса Воскреслого у Пресвятих Дарах. Проповідник розказував, що через Сакраменти Ісус приходить з даром миру. Миру, у якому поєднуються міць і уздоровлення. Таким миром Ісус поділився з Апостолами у вечернику де вони переховувалися і зачинилися зі страху. Ми також маємо закриті серця зі страху. Однак приймаючи дар миру, віднаходимо таку радість, яку мали апостоли після зустрічі з Господом.

Після прийняття Причастя діти віршами подякували Ісусові за те, що Він прийшов до їхніх сердець. На закінчення Євхаристії Отець Каміль заохочував їх до молитви і частої зустрічі з Ісусом в  святому Причасті. Діти подякували батькам, священикам і рідним, натомість батьки подякували  священику за те, що уділив їхнім дітям Святе Причастя, а також за приготування дітей до цього Таїнства.

Звертаючись до батьків, о. Каміль подякував їм за зусилля у християнському вихованні дітей, а також заохотив їх і надалі виховувати своїх дітей у християнській вірі та прикладом свого життя навчати їх любові до Бога і ближніх. ксьонз назвав їх першими катехитами.

Протягом наступних семи днів діти переживатимуть свій білий тиждень, і разом з батьками дякуватимуть Ісусові за пречудовий дар Його Тіла і Крові, в яких Він до них приходить.