Урочистості у Задвір’ї

Біля кургану-меморіалу в Задвір’ї пройшли урочистості з нагоди 97-ої річниці героїчної битви польського добровольчого загону з Першою кінною армією Будьонного, внаслідок якої було затримано більшовицький наступ на Львів.

З цієї нагоди відправлено Службу Божу в пам’ять про загиблих 318 солдатів. Численно прибулі делегації з Польщі й Львівського консульського округу поклали квіти й запалили лампадки біля підніжжя хреста, що височіє на вершині кургану. Серед присутніх були зокрема в.о. Голови Управління з питань комбатантів та репресованих осіб Ян Юзеф Каспшик, парламентарії Войцєх Бучак, Сильвестер Хрущ та Аніта Червіньська, заступник Підкарпатського воєводи  Пьотр Пільх, член виконавчого комітету Підкарпатського воєводства Луціан Кузьняр, а також депутати й діячі органів самоврядування. Як щороку в урочистостях, організованих Товариством опіки над військовими могилами у Львові за фінансової та організаційної підтримки Міністерства культури й національної спадщини РП і Генерального Консульства РП у Львові, взяла участь 102-літня Марія Мірецька-Лорись. Її брат воював під Задвір’ям, був одним із дев’яти вцілілих у бою солдатів, а потім висвятився на священика.

В урочистостях взяло участь понад 500 осіб, в тому числі велика група мешканців Задвір’я та Буського району. Від їхнього імені та імені української влади вітання й слова поваги до героїв оборони Львова у своїй промові висловив голова Задвір’янської сільської ради Павло Юрдига.