Відпочинок у Буковську

Наше літо, сповнене неспокою, турбот, хвилювань і тривожних сирен, у

римо-католицькій Парафії Св. Станіслава, міста Буська та Парафії св. Антоніа, в Олеську, вдалося забарвити кольорами дитячого щастя, завдяки Релігійній Місії “ КАРІТАС-СПЕС”, та під керівництвом отця-настоятеля Яна Стахури, на якого лягли усі організаційні справи. А їх було чимало: і формування груп, і координування опікунів і організація перевезення і необхідний супровід до кордону.

Загалом, близько 30-ти парафіяльних дітей (3 групи у 3 тури 31.07- 7.08, 7.08-14.08,

14.08-21.08 ) під наглядом трьох опікунів, мали тижневий “Відпочинок з Богом” в осередку Карітасу в Буковсько, організований через Карітас Архідієцезіальний Перемишлянський .

Модераторами відпочинку були аніматори чотирьох згромаджень KSM, OAZA, RAM, Saletyny. 11 молодих дівчат і хлопців планували, координували і відповідали за активний, пізнавальний відпочинок, одночасно, більше сотні дітей.

Це добрий приклад для наслідування у вихованні та формуванні сучасної відповідальної молоді.

Дітям було цікаво і пізнавально:

  • на екскурсії у Музей Народної Архітектури у Саноці — найбільший музей просто неба у Польщі і третій за територією у Європі. Зареєстрований у Державному реєстрі музеїв.
  • під час зустрічі з психологами, де отримали багато цінних порад:
  • як розпізнавати і керувати своїми емоціями,
  • про різного роду залежності – як розпізнати, як уникати і як діяти у критичних ситуаціях.
  • під час зустрічі з поліцейськими і їхнім службовим собакою, шукачем наркотичних речовин.

Було захоплююче і весело:

  • на Солинському озері- водосховищі, розташованому в Підкарпатському воєводстві поблизу міста Солина;
  • у відкритому басейні в Центрі реабілітації та спорту в Сяноці
  • на різноманітних змаганнях, квестах і дискотеках на території навчального-виховного комплексу ім. проф. Юліана Крижанівського, де ми проживали.

Були неймовірно смачними

  • ковбаски,власноруч печені на вогні
  • діти були враженими палітрою смаків, дегустуючи рожевий шоколад, какавові зерна
  • гарячий шоколад з карамеллю у шоколадній майстерні. Тиждень був щедрим на нові знайомства і багатим на нових друзів.

Наші дні розпочинались і завершувались спільною молитвою. А щоденною участю у Святій Літургії- ми славили Бога за Його щедрі благодаті для нас, дякували за прожитий день і просили миру для нашої Батьківщини і усього світу.

Теплими обіймами, зі сльозами на очах, зі щирими побажаннями перемоги над злом і настання миру, з великим бажанням повернутись наступного літа- закінчувався наш “Відпочинок з Богом” під гаслом БОГ ТЕБЕ ЛЮБИТЬ. Ну і,найважливіше, зі словами вдячності і піснею благословення для усіх організаторів, аніматорів, які реалізували такий важливий проєкт та всіх його учасників!