Виїзд на канікули

            Ось день настав,що нам дав Господь!
            Линуть пісні і радіємо всі!

Такими і іншими піснями, що прославляють Бога, супроводжувалась уся наша поїздка на відпочинок у мальовничі Бескиди. А тепер детальніше!!!

Виїзд на канікули для дітей з України, і нашої парафії в тому числі,організували благодійники з Caritas Archidiecezji Przemyskiej. Виражаємо їм безмежну вдячність! А також нашому невтомному і люблячому отцю-настоятелю Яну Стахурі велике спасибі!

Відпочинок ми мали у місцевості Буковско біля Санока: краса природи, дорога-серпантин і чисте гірське повітря були чудовими.

З Буська до Буковско було три виїзди дітей з опікунами Ольгою Горошко, Іриною Хміль та Іриною Щегельською. Групи з України зустрічали у місцевій школі аніматори — хлопці і дівчата з Перемишля, які активно організовували весь наш час перебування: від заселення у класні кімнати, були веселі танці на дискотеках, зустрічі з цікавими людьми, особливий час присвячений розмові з Богом, і аж до останнього дня з міцними обіймами і щирими посмішками!

Розпочинався наш відпочинковий тиждень із екскурсії до Етнографічного парку у Саноку. Діти були вражені захоплюючими розповідями екскурсовода про життя і побут людей у часи 18 століття. Опісля нас ласкаво прийняли на обід у будинку Карітасу. Далі мали веселі розваги в аквапарку. Води забагато не буває 😉

У наступні дні в Буковско проводилися зустрічі з психологами , які легко, з героям мультфільмів, говорили з дітьми про почуття і емоції: як їх проявляти, як ними керувати; а також веселі квести, спортивні розваги, представлення своїх груп.

Спеціальними гостями у нашій школі були дуже поважні люди- представники державних служб з охорони залізниці, керівники в’язниці, рятувальники. Усі вони приїжджали вгості зі своїм інвентарем, екіпіруванням, спецтехнікою на спецмашинах, тож дітям (а нас в заїзді було по 100-120 чоловік) було дуже цікаво усе випробувати на собі, до всього доторкнутися,на чому можна- покататися!!! Особливий захват справили рятувальники з їх дроном, квадроциклом, носилками) та …суперкласною пожежною машиною, яка після зустрічі освіжила дітей водою із шланга (день був таки спекотним)))

Ще було організовано поїздку до “Бєщадського моря”- масштаби та неймовірна краса місцевості вразили кожного, навіть найменших діток. Соліна — найбільше штучне озеро Польщі, це водосховище на річці Сян, де побудовано ГЕС і греблю. Трошки математики, аби захопити вас: довжина озера 25 км, а ширина- 2,5 км загальною площею 22 км2, а води там цілих 472 млн м3, довжина греблі 664 м, а висота 82 м. І все це в мальовничому оточенні гір!

Особливим для усіх відвочивальників був день п’ятнці.Це був справді молитовний день, день роздумів, розмови з Богом. Хресна дорога, яку провадили діти, вела нас кам’янистим шляхом вгору аж до гігантів-вітряків (з вікон школи вони видавалися невеличкими, а насправді їх висота 80 м і кількість у цій місцевості — 10). Увечері у храмі всі вшоновували Ісуса у Пресвятих Дарах…

Ось так непомітно злітав тиждень кожної групи молодих парафіян з Буська у Буковско. Діти їхали додому задоволеними, щасливими. Кожен поніс у своєму серці доброту, радість і приємні спогади про час, проведений на відпочинку…

Від себе хочу подякувати нашим життєрадісним дітям ( а відтак їх батькам за турботу, любов і виховання), отцям, сестрам, аніматорам, опікунам, Caritas за гарно проведений час, а також кухарям та техпрацівникам, директору школи у Буковско!