Вербна неділя

Сьогодні, 10 квітня, римо-католики відзначають Пальмову (Вербну) неділю, це свято відзначається за тиждень до Великодня. 

День Вербної неділі нагадує християнам урочистий вхід Ісуса Христа в Єрусалим, який знаменував собою безпосереднє наближення Його Страстей і смерті на хресті. Люди, які Його вітали, кидали на дорогу зелені галузки пальм, вигукуючи: «Осанна Синові Давида!». У середземноморському регіоні пальми вважали знаком життя і перемоги.

За традицією українці несуть освячувати вербові гілочки прикрашені весняними квітами. У нас верба символізує — нашу неньку Україну.

Літургія Вербної неділі згадує як радісні моменти процесії з пальмами, так і Страсті Господні під час читання Євангелія. Цим церква підкреслює, що тріумф Христа і Його Жертва завжди нерозривно пов’язані.

Сьогодні під час Служби Божої освятили вербові гілочки.А також у такий нелегкий для нашої країни час, усі священослужетелі та парафіяни нашого костелу об’єдналися у молитві за мир та спокій в Україні. Просимо Бога про допомогу у нелегкій боротьбі. Віримо, що життя переможе смерть. 

Цього дня розпочався Страсний тиждень.